Almás kalácspuding

Ez a világ egyik legegyszerűbb receptje, ha egy kis desszertre vágyik a család. Könnyen összeállítható és nem kell félni attól, hogy esetleg nem voltunk elég precízek. Ennek a finomságnak nem áll rosszul az sem, ha idő hiányában csak "összedobáltuk".

Hozzávalók:

- 10 dkg vaj

- fél liter tej

- 3 tojás

- 15 dkg cukor

-  2 alma

- cukros fahéj

- közepes méretű kalács

- méz a tetejére

Elkészítés:

A kalácsot felszeleteljük majd a szeletek egyik oldalát megkenjük vajjal. Egy kivajazott jénai tál aljára egy sor vajas kalácsot teszünk. Megszórjuk mazsolával és vékonyra szeletelt almát pakolunk rá, melyre cukros fahéjat hintünk. Apró vajdarabokat teszünk rá, nehogy száraz legyen a desszert. Ezt követően ismét a kalács következik, majd a mazsola, az alma és a fahéj. Ezt addig folytatjuk még el nem fogynak az alapanyagok, egy a fontos, hogy kalács legyen az utolsó.

A tejet összekeverjük a tojásokkal és a cukorral, majd a kalácsra öntjük. 180 C fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. Félidőben mézet csorgatunk a tetejére.

bread_and_butter_pudding-01.jpg

Ebben a desszertben az a jó, hogy bármivel elkészíthető. Az alma helyett tehetünk bele lekvárt, megszórhatjuk mazsolával,  mákkal vagy dióval mindenhogy finom lesz.

Jó étvágyat kívánunk!

További recepteket itt talál.