Fokhagymás sült oldalas

Lehet, hogy egyesek számára nagy kihívás elkészíteni egy finom ropogós sertésoldalast, de most azokat is megfogja győzni ez a recept az ellenkezőjéről! Sütőzacskó használatával nem csak a sütési időt felezzük le, hanem az ízek intenzitását is fokozzuk!

Hozzávalók:

1 kg sertésoldalas (nem túl zsíros)

2 fej vöröshagyma

6-8 gerezd fokhagyma

só, rozmaring, egész bors

nagy méretű sütőzacskó

fokhagymas_sertes_oldalas_vitaminsalataval.jpg

Elkészítés:

Az oldalast megmossuk, és feldaraboljuk. Minden oldalát átdörzsöljük a sóval. Beletesszük a sütőzacskóba, majd mellédobjuk a rozmaringot és az egész borsot, megtisztított fokhagymát és vöröshagymát. 

A sütőzacskó száját bekötjük, és megszurkáljuk legalább 3-4 helyen egy termetes hústűvel.

180 fokon, a sütő középső állásán, 40 percig sütjük. Ezután óvatosan felvágjuk a sütőzacskót, vigyázzunk  nehogy megégessük magunkat a forró gőzzel.

További 30 percet pirítjuk, zacskó nélkül. Köretként vitaminsalátát, fűszeres sült burgonyát vagy zöldséges bulgurt adhatunk.

Jó étvágyat kívánunk! 

További recepteket itt olvashatsz.