Sütés nélküli vanília torta

Szerintem nem túlzok, ha azt mondom, sokan kedvelik a sütés nélküli, egyszerűen elkészíthető és mégis isteni desszerteket. A mostani receptem pont ilyen, remélem tetszeni fog mindenkinek. 

Hozzávalók 18 cm-es tortaformához:

- 15 dkg zab vagy teljes kiőrlésű keksz

- 10 dkg vaj

- 3 dl tej

- 1 csomag vaníliás pudingpor

- cukor ízlés szerint - a pudingba és a túróba kerül belőle

- 25 dkg túró

- tetejére porcukor - elhagyható

cake-1093981_960_720.jpg

Elkészítés:

A kekszet mozsárban vagy nyújtófával törjük apróra. Olvasszuk meg a vajat és keverjük a kekszmorzsához. Ezt a keveréket nyomkodjuk a tortaforma aljára, igyekezzünk egyenes felületet kialakítani. Tegyük hűtőbe, amíg a krémet elkészítjük.  

A krémhez a pudingot a zacskón található utasítások szerint készítsük el, csupán a fél liter tej helyett 3 dl- t használjunk. Amikor a pudingunk már langyos, keverjük el a túróval. Használhatunk ehhez bormixert is, hogy minél homogénebb, krémesebb állagot érjünk el. Kóstoljuk meg és ízlés szerint édesítsük. 

Simítsuk a túrós, vaníliás krémet a kekszalapra, majd tegyük hűtőbe dermedni kicsit. 

További recepteket itt találsz.