Ínyenc sárgarépa krémleves

Talán jogos lehet a kérdés, mitől lesz izgalmas egy sárgarépa krémleves? Ezúttal a szokásos fűszerek elhagyása és a reszelt gyömbér okoz majd ízlelőbimbóinknak meglepetést és izgalmat.  Kötényeket fel, hámozót a kézbe!

Hozzávalók:

15 dkg vaj
olívaolaj 
1 csokor újhagyma 
40 dkg zsenge, reszelt sárgarépa 
gyömbér 
2 narancs 
1 l alaplé 
2 evőkanál zsírszegény tejföl
bors, só

vegan-garam-masala-carrot-soup-1.jpg

Elkészítés:

A feldarabolt  újhagyma zöld nélküli részét  megsózzunk, majd egy kevés vajon megpároljuk.  Hozzáadjuk a  zsenge reszelt sárgarépát, amit szintén  kissé megpárolunk. 

Hozzáadjuk  egy narancs kifacsart levét,  és belereszelünk ízlés szerinti mennyiségű gyömbért. Aki nem kedveli a gyömbér jellegzetes ízét, az ki is hagyhatja a receptből. Amikor a sárgarépa kiengedte magából a nedvességet, felöntjük a zöldség alaplével.

A levest krémesre turmixoljuk, majd tovább kevergetve hozzáadunk 2 nagy evőkanál zsírszegény tejfölt. Tálalásnál szórjunk rá zsázsa vagy retekcsírát.

További érdekességeket itt olvashatsz.