Túrógombóc másként

Nekem nagyon bevált ez a recept, mivel nem kell hűtőben állni hagyni a kikevert masszát. Csupán főzni kell egy sűrű tejbegrízt, pirítani egy kis zsemlemorzsát és szinte kész is van. Íme a recept.

Hozzávalók:

- fél liter tej

- 4-5 ek búzadara

- 2-3 ek cukor

- 25 dkg túró

- ízlés szerint vaníliás cukor és reszelt citrom héj

- pirított zsemlemorzsa, amibe tehetünk egy kis fahéjat, hogy még finomabb legyen

- tetejére vaníliás cukros tejföl

hungarian_turogomboc.jpg

Elkészítés:

A tejből, a darából és a cukorból főzzünk egy sűrűbb tejbegrízt. Ebbe tehetünk ízlés szerint reszelt citromhéjat és vaníliás cukrot. Amikor teljesen kihűlt keverjük hozzá a túrót. Formázzunk gombócokat, majd forgassuk meg a pirított zsemlemorzsában.

Tálaláskor tegyünk a tetejére vaníliacukros tejfölt.

További recepteket itt olvashatsz.