Krémes tejes pite
Ezzel a desszerttel mindig sikert aratok. Gyorsan elkészül és mégis olyan, mintha órákat töltöttem volna a konyhában krémek készítésével. Három rétege lesz a sütinknek, egy tejes pite állagú alja, egy krémes közepe és egy piskóta szerű teteje. Ajánlom mindenkinek.
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 10 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 liter tej
- ízlés szerint vanília aroma, fahéj, citrom stb.
Én most a citromos változatot készítettem, azért került bele egy citrom reszelt héja.
A tojásokat szétválasztom. A sárgáját habosra keverem a cukorral, vajjal és a reszelt citrom héjával. Hozzáadom a lisztet és annyi tejet, hogy csomómentesre tudjam keverni. Amikor már szép a massza, belekeverem a maradék tejet.
A tojások fehérjéjét kemény habbá verem és apránként a tejes részhez keverem. Óvatosan, hogy a hab ne törjön össze. Nagyon híg lesz a végeredmény, ne ijedjünk meg.
Egy kb. 40 cm x 20 cm -es tepsit kivajazok és lisztezek. Beleöntöm a pitetésztát és 160 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütöm. Amikor kész elég remegős lesz még a sütemény, de így a jó, ettől marad réteges a piténk.
További recepteket itt találsz.