Krémes tejes pite

Ezzel a desszerttel mindig sikert aratok. Gyorsan elkészül és mégis olyan, mintha órákat töltöttem volna a konyhában krémek készítésével. Három rétege lesz a sütinknek, egy tejes pite állagú alja, egy krémes közepe és egy piskóta szerű teteje.  Ajánlom mindenkinek.

Hozzávalók:

- 5 tojás

- 10 dkg vaj

- 20 dkg cukor

- 25 dkg liszt

- 1 liter tej

- ízlés szerint vanília aroma, fahéj, citrom stb.

Én most a citromos változatot készítettem, azért került bele egy citrom reszelt héja.

A tojásokat szétválasztom. A sárgáját habosra keverem a cukorral, vajjal és a reszelt citrom héjával. Hozzáadom a lisztet és annyi tejet, hogy csomómentesre tudjam keverni. Amikor már szép a massza, belekeverem a maradék tejet.

A tojások fehérjéjét kemény habbá verem és apránként a tejes részhez keverem. Óvatosan, hogy a hab ne törjön össze. Nagyon híg lesz a végeredmény, ne ijedjünk meg.

Egy kb. 40 cm x 20 cm -es tepsit kivajazok és lisztezek. Beleöntöm a pitetésztát és 160 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütöm. Amikor kész elég remegős lesz még a sütemény, de így a jó, ettől marad réteges a piténk.

tejes_pite_maskepp_1000.jpg

További recepteket itt találsz.