Isteni gesztenyés szelet

Rohanó hétköznapokra tökéletes édesség ez az egyszerűen és gyorsan elkészíthető sütés nélküli desszert. A karácsonyi asztalon szintén megállja a helyét, hiszen amellett, hogy finom nagyon mutatós is.

Hozzávalók:

25 dkg kekszmorzsa, 50 dkg gesztenyemassza, 10 ml rumaroma (ízlés szerint), 5 dkg margarin, 1 tasak vaníliás pudingpor, 8 dl tej, 20 dkg margarin, 10 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 tábla magas kakaótartalmú étcsoki, 1 csomag étcsokoládés pudingpor

Elkészítés:

A vaníliás pudingot elkészítjük de csak 4 dl tej hozzáadásával, hogy kissé keményebb legyen, ezután  kissé meghűtjük. A margarint habosra kavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a pudinghoz és magas fokozaton gépi habverővel összedolgozzuk.

A kekszet összegyúrjuk a lereszelt  gesztenyével, a margarinnal és a rumaromával, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk. Így kb. ujjnyi vastagságú tésztaréteget kapunk.

Rásimítjuk a pudingos krémet és hűtőbe tesszük 20 percre.

A harmadik réteghez megfőzzük 4 dl tej felhasználásával a  csokipudingot és még forrón beletesszük az apró kockákra zúzott étcsokit és a vaníliás cukrot.  Ezt a keveréket is langyosra hűtjük.

Kivesszük a hűtőből a sütit, majd a csokipudingos krémet ráöntjük a tetejére és elegyengetjük. Érdemes 1-2 órát hűteni.

gesztenyes.jpg

 További recepteket itt olvashatsz.