Tej és tojásmentes sütemény - akár babáknak is

Ezt a süteményt akkor készítettem először, amikor fiam kicsi volt. A hozzátáplálást már elkezdtem, de még nem ehetett tojást és tejet. Nagyon ízlett neki, alig győztem sütni. Gondolom a zöldség és gyümölcs pépek után, felüdülés lehetett "bűnözni" egy kicsit.

Hozzávalók:

- 2,5 dl gyümölcslé, lehetőleg édes gyümölcsből, magas gyümölcstartalommal

- 12 dkg cukor

- 1 csomag vaníliáscukor

- 25 dkg liszt

- fél csomag sütőpor

- csipet só

- 1 mokkáskanál szódabikarbóna

- 6 ek. olaj

A hozzávalókat összekeverjük, és egy vajazott, lisztezett tepsibe vagy őzgerinc formába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben arany színűre sütjük.

Fűszerezhetjük mézeskalács keverékkel, hogy ünnepibb süteményt kapjunk.

tej_es_tojasmentes_suti.jpg

Lekvárral, vanília öntettel vagy porcukorral tálalhatjuk.

További érdekességeket itt olvashatsz.