Almás, csillagánizsos pikáns csirke

Ez egy nagyon különleges recept, hiszen fűszeres, gyümölcsös, csípős és édes. Tökéletes választás egy vasárnapi menü részének. Készíthetjük csirkecombból, vagy mint én, csirkemellből is. Ez utóbbit szeletekre, kockákra vághatjuk, vagy egészben is süthetjük, ki hogy szereti.

Hozzávalók:

- 1 nagyobb csirkemell szeletekre vágva vagy akár egészben

- 4 ek. szójaszósz

- 3 kk. öt fűszer keverék (szegfűszeg, csillagánizs, fahéj, bors, édeskömény egyforma arányban)

- 5-6 szem egész csillagánizs

- 1 egész rúd fahéj

- 1 ek. olaj

- 1-2 chilipaprika ízlés szerint (de bármilyen csípős megfelel, akár szárított vagy pehely formában)

- 2-3 alma

- 2 ek. cukor

almas_csirke.jpg

Készítsünk pácot: só, öt fűszer keverék, szójaszósz, olaj, csillagánizs, fahéj, hús. Jól keverjük össze és lezárható dobozban két órára tegyük hűtőbe.

Tepsibe vagy jénaiba süthetjük. Először a chilit, az apróra vágott almát, a cukrot és a páclevet tegyük a sütő edénybe, majd alaposan keverjük össze. Erre jön a hús, majd az egészet felöntjük kb. 1,5-2 dl vízzel.

Alufólia alatt 180 fokon 35-45 percig sütjük, csirkecomb esetén tovább. Amikor a hús már puha vegyük le a fóliát és süssük pirosra.

Tálalhatjuk rizzsel vagy bulgurral.

További receptek itt.