Illatos gesztenyeleves

Sokan csak édesen, süteményekben tudják elképzelni a gesztenyét, pedig sósan is finom, például töltelékként húsokban. Ez a leves fűszeres, krémes és nagyon-nagyon finom.

Hozzávalók:

- 3 ek. olaj

- 2 gerezd fokhagyma

- 1 nagy fej vöröshagyma

- 40 dkg főtt, hámozott gesztenye

- 2,5 dl száraz fehérbor

- 2,5 dl víz

- 1 babérlevél

- 3 dl tejszín

- só, bors

gesztenyeleves.jpg

Az olajon pároljuk üvegesre az apróra vágott vöröshagymát, majd a fokhagymát. Tegyünk bele 30 dkg gesztenyét és kevergessük 5 percig. Öntsük hozzá a vizet és a fehérbort, dobjuk bele a babérlevelet és 10-15 percig főzzük. Ezt követően vegyük ki a babérlevelet és botmixerrel turmixoljuk krémesre. Adjuk hozzá a fűszereket és a tejszínt, majd forraljuk össze. A maradék gesztenyével díszítsük.

További recepteket itt olvashatsz.