Csípős pirított tészta

Nagyon szeretem az ázsiai konyhát, kedvelem, ha egy ételben egyszerre több íz keveredik, legyen az édes, csípős, savanyú. Ez a tészta is egyik nagy kedvencem a sok zöldséggel, husival és fűszerekkel. 

Hozzávalók:

- 20 dkg kínai tojásos tészta

- fél dl olaj

- 10 dkg marhahús

- 2 ek. szójaszósz

- fél ek. csípős paprika pép (Erős Pista)

- 15 dkg káposzta

- 1 vöröshagyma

- 3 gerezd fokhagyma

- 2 sárgarépa

- 1 marék szójababcsíra

- só, bors, őrölt gyömbér

A tésztát főzzük meg és szűrjük le. Az olajon süssük meg az apróra vágott húst, majd adjuk hozzá a szójaszószt, a csípős paprika krémet és forgassuk jól át. Tegyük bele a vékonyra csíkozott káposztát, a félkarikára vágott hagymát, és a juliennre vágott répát. Ha nem eresztett elég levet, adjunk hozzá pár korty vizet.

Amikor már jól összefőttek az ízek, fűszerezzük és tegyük hozzá a szójacsírát, az apróra szeletelt fokhagymát végül a tésztát és pirítsuk az egészet jól át. Forrón tálaljuk.

azsiai_piritott_teszta.jpg

 

További recepteket itt találsz.