Diós sajtkrémmel töltött burgonya

Egyszerre finom és látványos fogás, ideális vendégváró falatnak. A diótól pikáns, különleges ízű lesz, mely nagyon jól harmonizál a rozmaringgal. Könnyű vacsorának is tökéletes.
Hozzávalók:

3 db natúr tömlős sajt

5-6 db közepes méretű héjában főtt burgonya

friss rozmaring

1 marék dió

dios_sajtkremes_burgonya.jpg

A héjában főtt burgonyákat hámozzuk meg és vágjuk ketté. Egy kiskanál segítségével vagy karalábévájóval szedjük ki a belsejét úgy, hogy kis sapkákat kapjunk.

A krémsajtot tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a diót és a rozmaringot. További sózást nem igényel, hiszen ez elég sós.

Az így kapott tölteléket kanalazzuk bele a kivájt krumplikba. 180 fokon kiolajozott tűzálló tálban  kb. 20 percig süssük.

További receptek itt.