Pirított csirkecsíkok túrós sajtszószban

Mivel volt otthon kimaradt túró, így adta magát, hogy ebből kell valamit készítenem. Egyszerű, de mégis finom fogást sikerült az asztalra tennem, köretnek bulgurt adtam hozzá.

Hozzávalók:

- 500 gramm csirkemellfilé

- 1 fej vöröshagyma

- só, bors

- 200 gramm túró

- 3-4 ek. tejföl

- 15-20 dkg reszelt sajt

- oreganó, bazsalikom, petrezselyem, chili ízlés szerint

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a felkockázott húst. Amikor szépen kifehéredett fedő alatt pároljuk tovább.

Közben a túrót keverjük el a tejföllel és a fűszerekkel. Ha nagyon darabos a túró botmixerrel krémesítsük, majd mehet bele a reszelt sajt is.

Vegyük le a fedőt a húsról és pirítsuk meg. Öntsük rá a túrós masszát és alaposan forraljuk össze, hogy a sajt teljesen elolvadjon.

turos_csirke.jpg

Tálaláskor megszórhatjuk  friss zöldfűszerrel, vagy karikázott chilivel. 

Kínálhatjuk bulgurral vagy rizzsel, esetleg tésztával.

További recepteket itt olvashatsz.