Villámgyors és laktató kenyérleves

Biztosan mindenkinél megesett már, hogy kimaradt pár szelet kenyér, ami szárazon már nem olyan finom és ropogós. Persze lehet belőle pirítóst, melegszendvicset, bundás kenyeret készíteni, de ezek egy idő után unalmasak. Ez a recept egyszerű, gyors és laktató. Megér egy próbát.

Hozzávalók:

- 1 fej apróra vágott vöröshagyma

- 1 közepes sárgarépa apróra kockázva

- 250 gramm kenyér szintén apróra vágva (teljes kiőrlésű, rusztikus kenyérből különösen finom lesz a leves)

- 1 ek. vaj vagy olaj

- 70 gramm kockázott bacon

- fél liter húsleves kockából

- só, bors, petreselyem

A felolvasztott vajon pirítsuk üvegesre a hagymát, majd dinszteljük meg a sárgarépa kockákat is. Adjuk hozzá a kockázott kenyeret és pirítsuk aranyszínűre. Amikor elkészültünk ezzel, öntsük ki a serpenyőből, tegyük félre a pirított hagymás, répás kenyeret.

Pirítsuk ropogósra a bacont és öntsük fel a levessel. Fűszerezzük ízlés szerint.

Keverjük hozzá a félretett kockázott hagymás répás kenyeret, szórjuk meg friss petrezselyemmel.

kenyerleves.jpg

További recepteket itt olvashatsz.