Újragondolt rizses hús bulgurral

Nagyon szeretem a bulgurt, amióta felfedeztem nem nagyon készítek rizst. Finomabb, egészségesebb, jobb a GI értéke. A keleti fűszerek is a kedvenceim, így ez a recept tökéletes számomra. Imádom, ha a fahéj és a csillagánizs hússal van kombinálva. Vegetáriánusok is elkészíthetik ezt a receptet, csak a húst kell kedvenc zöldségeikkel helyettesíteni. Gyors, egyszerű egytálétel következik.

Hozzávalók:

- 1 apróra vágott vöröshagyma

- 300 gramm darált hús

- 1/2 tk. kurkuma

- 1/2 tk. őrölt koriander

- 1 tk. római kömény

- pár karika jalapeno paprika, vagy chili ízlés szerint

- 1 egész fahéj

- 2 egész csillagánizs

- só, bors

- 1 csésze bulgur

- 2 kockára vágott paradicsom

- 1 kaliforniai paprika apróra vágva (lehet sárga, piros, zöld, ki melyiket szereti)

- 2 csésze húsleves

Hevítsünk olajat egy serpenyőben, tegyük bele a hagymát és dinszteljük üvegesre. Adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk le. Ezután mehetnek bele a fűszerek és a jalapeno paprika. Keverjük jól át és öntsük hozzá a bulgurt, a kockázott paradicsomot és a kaliforniai paprikát. 1-2 percig kevergessük, majd adjuk hozzá a 2 csésze húslevest.

Addig főzzük, míg a bulgur elkészül.

Tálalás előtt vegyük ki az egész fahéjat és a csillagánizsokat.

bulgur_hus.jpg

További receptek itt.