Narancsos vajban úszó halfilé

Az alábbi recept bármilyen halfilével készíthető. Én hekkel és pangasiussal szoktam készíteni, mert azokat szeretem a legjobban.

Hozzávalók:

- 60 dkg pangasiusfilé

- só, bors

- 4 ek. vaj

- 2 ek. olaj

- 1 vöröshagyma

- 1 dl frissen facsart narancslé

- 1 ek. citromlé

A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd kenjük meg őket a vajjal. Felhevített olajon süssük aranybarnára mindkét felét a filének, majd tegyük félre és tartsuk melegen.

narancsos_hal1.jpg

A maradék vajat olvasszuk fel a hal sütéséhez használt serpenyőben. Tegyük bele az apróra vágott hagymát és pirítsuk meg. Öntsük hozzá a narancslevet és forraljuk 1-2 percig. Ezután mehet hozzá a citromlé, mellyel újra forraljuk fel.

Ízesítsük sóval, borssal esetleg csilipehellyel.

Köretnek rizst, bulgurt adjunk mellé.

További receptek itt.