Narancsos vajban úszó halfilé
Az alábbi recept bármilyen halfilével készíthető. Én hekkel és pangasiussal szoktam készíteni, mert azokat szeretem a legjobban.
Hozzávalók:
- 60 dkg pangasiusfilé
- só, bors
- 4 ek. vaj
- 2 ek. olaj
- 1 vöröshagyma
- 1 dl frissen facsart narancslé
- 1 ek. citromlé
A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd kenjük meg őket a vajjal. Felhevített olajon süssük aranybarnára mindkét felét a filének, majd tegyük félre és tartsuk melegen.
A maradék vajat olvasszuk fel a hal sütéséhez használt serpenyőben. Tegyük bele az apróra vágott hagymát és pirítsuk meg. Öntsük hozzá a narancslevet és forraljuk 1-2 percig. Ezután mehet hozzá a citromlé, mellyel újra forraljuk fel.
Ízesítsük sóval, borssal esetleg csilipehellyel.
Köretnek rizst, bulgurt adjunk mellé.
További receptek itt.