Gyömbéres csirkehúsleves

Hideg napokra, betegség idején nincs is jobb, mint egy meleg, laktató húsleves. Ez nem a megszokott, nagyiféle leves recept lesz, hiszen gyömbérrel, szójaszósszal van bolondítva.

Hozzávalók:

- 1 l csirkealaplé

- 5 dkg gyömbér

- 2 újhagyma

- 2 csilipaprika

- 0,6 dl szójaszósz

- fél kiskanál szezámolaj

- 15 dkg főtt csirkehús

- zöldségek ízlés szerint (répa, kínai kel, zsenge zöldborsó stb.)

Az alaplevet a vékonyra vágott gyömbérrel, apróra vágott zöldségekkel, csilivel, karikázott újhagymával, szójaszósszal, szezámolajjal forraljuk fel, majd 10-15 percig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. 

A csirkehúst vágjuk vékony csíkokra és adjuk a leveshez. Forraljuk össze és már tálalhatjuk is.

csirkeleves.jpg

További receptek itt.