Krumplis tészta sütve

Klasszikus recept újragondolása. A legjobb része a hagyományos krumplis tésztának az enyhén pirult tészta, krumpli párosa. Ebben bőven akad belőle.

Hozzávalók:

- 3 dkg füstölt csemegeszalonna

- 2 vöröshagyma

- 60 dkg burgonya

- 1 ek. őrölt pirospaprika

- só, bors

- 1 zöldpaprika

- 1 paradicsom

- 40 dkg friss tészta ( vagy 30 dkg száraz lasagne tészta)

A szalonnát pirítsuk le, majd zsírjában dinszteljük üvegesre az apróra vágott vöröshagymát. Adjuk hozzá a felkockázott burgonyát, szórjuk meg a fűszerpaprikával, sózzuk, borsozzuk. Tegyük bele az apróra vágott paradicsomot és paprikát is.

Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, és főzzük addig, míg a burgonya megpuhul. Az egészet törjük át krumplinyomóval. (ha túl sűrű, adjunk hozzá vizet)

A friss tésztát vágjuk lasagne méretűre és béleljünk ki vele egy hőálló edényt. (Száraz tészta esetén főzzük elő a tésztát, és úgy tegyük a forma aljára.)

Erre kanalazzunk a krumplis töltelékből, majd újra tésztaréteg következik. Addig folytassuk ezt, míg minden hozzávaló el nem fogy. A lényeg, hogy felülre burgonya kerüljön, így nem ég meg a tészta.

krumplis_teszta.jpg

180 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt elkészül.

Savanyúsággal kínáljuk.

További receptek itt.