Almás zabkeksz - Laktóz-, glutén- és cukormentes

Hétvégén készítettem egy nagyon egyszerű és egészséges kekszet, melyet nem a megszokott formában tálaltam. A tésztát tortaforma aljába tettem, ezzel helyettesítve a keksz alapot, majd erre került rá a vanília puding. Az almát lehet banánnal is helyettesíteni, amit csak egy villával kell szétnyomkodni. 

Hozzávalók:

- 1 hámozott alma reszelve

- 1 tojás

- lágy zabpehely

- eritrit

- fahéj ízlés szerint

Az almát reszeljük le, majd jól nyomkodjuk ki a levét. Keverjük hozzá a fahéjat, az eritritet és a tojást. Adjunk hozzá annyi zabpelyhet, amennyit felvesz.

Formázhatunk belőle kekszet, vagy mint én tettem, tortaforma aljába nyomkodhatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben süssük enyhén pirosra.

További receptek itt.

 zabsuti.jpgtorta.png