Sajtgombóc leves csirkemell csíkokkal

Egyszerű, gyors és laktató. Kell ennél több?

Hozzávalók:

- olaj

- 1 kisebb vöröshagyma

- 15-20 dkg csirkemell filé

- só, bors

- 1 liter zöldség alaplé

- 1 ek. liszt

- zöldség ízlés szerint ( répa, burgonya, zeller, karfiol, karalábé stb.)

A gombócokhoz:

- 10 dkg reszelt gouda sajt

- 1 kisebb tojás

- 2 ek. liszt

- csipet őrölt szerecsendió

- csipet őrölt bors

- só ízlés szerint

A zöldségeket pucoljuk meg és vágjuk apró darabokra. A kockázott hagymát olajon dinszteljük üvegesre, majd a csíkokra vágott mellett pirítsuk le. Ezután mehetnek bele a zöldségek és az egészet pároljuk rövid ideig. Adjuk hozzá a lisztet, kevergessük néhány másodpercig majd öntsük fel az alaplével. Fűszerezzük igény szerint.

Közben a sajtgombóchoz a hozzávalókat keverjük össze és formáljuk belőle vizes kézzel cseresznye méretű gombócokat.

Amikor a levesben a zöldségek és a hús puhára főttek emeljük meg a hőt alatta, hogy forrjon. Engedjük bele a gombócokat és főzzük 3 percig.

Melegen tálaljuk.

sajtgomboc_leves.jpg

További cikkek itt.