Medvehagyma krémleves baconnal

A krémleves nálunk szinte bármiből készülhet, mindenhogy nagy kedvenc. Tálalhatjuk baconnal, levesbetéttel, pirítóssal. A lényeg, hogy a krémes állag mellé, valami roppanós elem kerüljön.

Hozzávalók:

- 1 nagy csokor medvehagyma

- 1-2 burgonya

- 1 vöröshagyma

- 1-2 gerezd fokhagyma

- 8 dl víz

- 1-2 leveskocka

- 2 dl főzőtejszín

- só, bors

- 15-20 dkg kockázott bacon

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre. Adjuk hozzá a kockázott fokhagymát és burgonyát, majd öntsük fel a vízzel. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, leveskockával.

A medvehagymát mossuk meg alaposan és vágjuk le a vastag szárát. Adjuk a leveshez és főzzük készre a burgonyát. Amikor puha, turmixoljuk össze az egészet botmixerrel.

Öntsük hozzá a tejszínt és melegítsük össze.

Pirított bacon kockákkal tálaljuk.

medvehagyma_leves.jpg

További receptek itt.