Madártej ananásszal
Nagyon szeretem a madártejet és ez az egzotikus változat is finom lett. Aki az ananászt szereti, bátran próbálja ki.
Hozzávalók:
- 30 dkg ananász
- 4 dl tej
- 2 ek. kukoricakeményítő
- 2 tojássárgája
- 2 ek. cukor
A habhoz:
- 6 tojásfehérje
- 2 ek cukor
- fél kiskanál só
- 3 ek. kókuszreszelék
Vágjuk apró kockára az ananászt és nyomkodjuk kicsit meg, hogy levet eresszen. Tegyük félre az ananászt és a levét.
A tej egyharmadát melegítsük fel és keverjük el benne a keményítőt. A maradék tejet forraljuk fel majd hozzáöntjük a keményítővel kikevert tejet, majd 1-2 percig forraljuk. Vegyük le a tűzről és öntsük hozzá az ananászlevet.
Adjuk hozzá a tojássárgáját és a cukrot. Kis lángon folyamatos kevergetés mellett melegítsük fel, de ne forrjon. Tegyük bele az ananászt és hűtsük le.
A tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá, és forrásban lévő enyhén sós vízben kanálnyi adagokban főzzük ki.
Ezeket a habfelhőket forgassuk meg óvatosan a kókuszreszelékben és tálaláskor tegyük a madártej tetejére.
További finomságok itt.