Madártej ananásszal

Nagyon szeretem a madártejet és ez az egzotikus változat is finom lett. Aki az ananászt szereti, bátran próbálja ki.

Hozzávalók:

- 30 dkg ananász

- 4 dl tej

- 2 ek. kukoricakeményítő

- 2 tojássárgája

- 2 ek. cukor

A habhoz:

- 6 tojásfehérje

- 2 ek cukor

- fél kiskanál só

- 3 ek. kókuszreszelék

Vágjuk apró kockára az ananászt és nyomkodjuk kicsit meg, hogy levet eresszen. Tegyük félre az ananászt és a levét.

A tej egyharmadát melegítsük fel és keverjük el benne a keményítőt. A maradék tejet forraljuk fel majd hozzáöntjük a keményítővel kikevert tejet, majd 1-2 percig forraljuk. Vegyük le a tűzről és öntsük hozzá az ananászlevet.

Adjuk hozzá a tojássárgáját és a cukrot. Kis lángon folyamatos kevergetés mellett melegítsük fel, de ne forrjon. Tegyük bele az ananászt és hűtsük le.

A tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá, és forrásban lévő enyhén sós vízben kanálnyi adagokban főzzük ki.

Ezeket a habfelhőket forgassuk meg óvatosan a kókuszreszelékben és tálaláskor tegyük a madártej tetejére.

ananasz_madartej.jpg

További finomságok itt.