Orecchiette tészta bolognai szószban

Nagyon különleges ez a tészta. Sokszor szárított bazsalikommal, vagy oregánóval bolondítják meg. Ehhez a tésztához szuperül tapad a ragu.

Hozzávalók:

- 2 ek. olaj

- 4 dkg vaj

- 1 vöröshagyma

- 1 zellerszár

- 1 sárgarépa

- 15 dkg darált sertéshús

- 15 dkg darált marhahús

- só, bors

- 1,5 dl paradicsompüré

- 40 dkg orecchiette tészta

A vajat olvasszuk fel az olajjal, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és dinszteljük üvegesre. Ezután mehet bele az apróra vágott zeller és sárgarépa valamint a kétféle darált hús. Sózzuk, borsozzuk.

Amikor a hús megpirult, öntsük hozzá a paradicsompürét és egy kevés vizet majd fedő alatt egy órán át főzzük. Ha kell, pótoljuk a folyadékot.

Főzzük ki a tésztát és forgassuk össze a raguval.

teszta_bolognai.jpg

További érdekességek itt.