Vanília pudingos rebarbarás pite

Ezt a pitét már sokszor készítettem. Az a legjobb benne, hogy bármilyen szezonális gyümölccsel készíthető. A tészta egyszerű és finom omlós. Nagyon jól megy hozzá a krémes vanília és a savanykás rebarbara.

Hozzávalók 30 cm-es formához:

- 25 dkg liszt

- 12,5 dkg vaj

- 1 csipet só

- 1 ek. cukor

- 1 tojás

- 1 ek. víz

A töltelékhez:

- 20 dkg rebarbara

- 2 tojás

- 2 dl tejszín

- 2 ek. keményítő

- vanília kivonat

- 10 dkg cukor

A tésztához a hozzávalókat gyúrjuk össze. Nyomkodjuk egy piteformába, melyet előtte vajazzunk ki.

Az apróra vágott gyümölcsöt szórjuk a tésztára.

A tojást, a tejszínt, a keményítőt, a vanília kivonatot és a cukrot keverjük el alaposan majd öntsük a gyümölcsökre.

180 fokra előmelegített sütőben süssük 40 percig, vagy amíg a puding megszilárdul.

Hidegen tálaljuk.

rebarbaras_pite.jpg

További receptek itt.