Gombaleves citrommal ízesítve

Egy gyors és klasszikus gombaleves megbolondítva egy kis citrommal. A gomba ínycsiklandozó íze keveredve a savanyú citrommal egy kissé különleges ízvilágot biztosít a megszokott ételek mellé.

Hozzávalók:

1 liter csirkehúsleves-alaplé

75 g rizs

2 ek vaj

1 csokor újhagyma

2 db sárgarépa

250g gomba

1 gerezd fokhagyma

1-2 bazsalikom

1 db citrom

bors

Elkészítés:

Lábasban forraljuk fel az alaplét, ehhez adjuk hozzá az átöblített rizst, majd kis lángon, lefedve 30 percig főzzük, majd húzzuk le hűlni a tűzről. Ezután forrósítsuk fel a vajat, fonnyadásig pirítsuk rajta a felaprított hagymát, sóval ízesítsük, majd adjuk hozzá a felaprított gombát és sárgarépát. Kicsit pirítsuk meg a zöldségeket, majd mehet hozzá a megtisztított, összenyomott fokhagyma. Ezt a zöldséges keveréket forgassuk a rizses alaplébe, majd forraljuk fel. Ezután a tűzről levéve adjuk hozzá a bazsalikom leveleket és botmixerrel törjük darabosra.  Nem utolsó sorban ízesítsük a kifacsart citrom levével és némi borssal.  

mushroom.jpg

További receptek itt.