Frittata paradicsommal, szalonnával és spenóttal

Gyors és egyszerű finomság az asztalra. Könnyed tojásos étel, friss koktélparadicsommal és spenóttal, de ízlés szerint lehet bele rakni szalonnát, húst és bármilyen zöldséget.

Hozzávalók:

20 dkg bacon

20 dkg vöröshagyma

10 dkg koktélparadicsom

15 dkg spenót

8 tojás

2,5 dl főzőtejszín

10 dkg sajt

bors

Elkészítés:

A szalonnát apró kockákra vágjuk és sütőben kisütjük a zsírját, a megmaradt húst kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, és hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomokat és spenótot. Ezeket 3-5 percig alacsony lángon dinszteljük. Visszaszórjuk rá a szalonnát, és levesszük a tűzről. Ezután a tojásokat felverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejszínt és a lereszelt sajtot. Ezt a sűrű masszát hozzáadjuk a szalonnás, paradicsomos, spenótos keverékhez és előmelegített sütőben 180°C -on 15 perc alatt készre sütjük, addig amíg a teteje meg nem pirul.

frittata.jpg

További cikkek itt.