A megunhatatlan eperkrémleves

Egy igazán könnyű és finom leves klasszikusan elkészítve. A szezon legfinomabb gyümölcséből gyorsan egy igazán jóízű krémleves készíthető, lehűtve, tejszínhabbal a tetején tökéletes választás egy forró nyári napon.

 

Hozzávalók:

70dkg eper

1,5 ek méz

1,5 kávéskanál fahéj

1 liter víz

250 g epres joghurt

 

Elkészítés:

Az epret mossuk meg és csumázzuk ki, egy fazékban a méz hozzáadásával 2-5 percig kevergetjük kis lángon. Ezután hozzáadjuk a fahéjat, összekeverjük és felöntjük az 1 liter vízzel. Így 10 percig főzzük. Majd botmixerrel összeturmixoljuk, hozzá öntjük a joghurtot és alaposan összekeverjük. A hűtőbe rakjuk hűlni, tálaláskor tejszínhabot rakhatunk a tetejére.

eperkrem.jpg

További receptek itt.