Spárgakrémleves

A szezon egyik legkiválóbb zöldsége, szinte bármi készíthető belőle. Zöld köretként, főzelékként is megállja a helyét, de most nézzük az egyszerű krémlevest. Gyors és egyszerű.

Hozzávalók:

50 dkg spárga

1 db vöröshagyma

1 db burgonya

50 g vaj

7 dl zöldség alaplé

5 dkg sajt

2 dl habtejszín

bors

szerecsendió

Elkészítés:

A hagymát és a burgonyát felvágjuk. A spárga fás, alsó részeit leszedjük, a fejeket félrerakjuk és a szárakat összedaraboljuk. A hagymát megpirítjuk a vajon és hozzáadjuk a krumplit és a feldarabolt spárgát. Ezeket rövid ideig pároljuk, majd felöntjük az alaplével, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval és puhára főzzük. Ezután krémesre turmixoljuk és hozzáadjuk a habtejszínt és a spárga fejeket és újra felforraljuk. Tálaláskor pedig rászórjuk a sajtot.

sparga.jpg

További receptek itt.