Krémes carbonara spagetti

Egy igazi klasszikus, megunhatatlan tészta. A tejszíntől krémes, a füstölt szalonnával isteni, a sajttal tökéletes ebédre és vacsorára egyaránt, hiszen pillanatok alatt összedobható.

Hozzávalók:

1 csomag spagetti

2 dl főzőtejszín

10 dkg parmezán sajt

1-2 tojás

20-25 dkg sonka vagy füstölt szalonna

só, bors

Elkészítés:

A spagetti sós vízben megfőzzük és leszűrjük. A kettő darab tojást felverjük és elkeverjük a tejszínnel, majd a lereszelt sajtot is hozzáadjuk és alaposan elkeverjük, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Ezután a sonkát apró kockákra vágjuk, nem feltétlenül kell sonkának lenni, lehet füstölt szalonna is, vagy vegyesen, kinek mi az ízlése. A felkockázott szalonnát és sonkát forró serpenyőben megsütjük. Ehhez hozzáadjuk a leszűrt tésztát és összekeverjük, majd hozzáöntjük  a sajtos tejszínes mártást és jól összeforgatjuk, annyira, hogy a tojás megsüljön. Ezután már lehet is tálalni, a tetejére reszelt sajtot lehet rakni.

carbonara.jpg

További receptek itt.