Csípős zöldséges bulgur
Mi lehet jobb egy vitaminokkal teli zöldség salátában? Az, ha kiegészítjük egy kis chilivel ízesített bulgurral. Mennyei köretnek és vega főételnek egyaránt. Kedvünkre variálhatjuk a zöldségeket ízlésünknek és évszaknak megfelelően.
Hozzávalók:
1 db kaliforniai paprika
1 paradicsom
1 nagy csokor petrezselyem
1 kis marék fagyasztott borsó
15 dkg bulgur
ízlés szerinti mennyiségű chili pehely
só, bors, olívaolaj
Elkészítés:
A zöldségeket egyforma méretű kockákra vágjuk. A bulgurt a rizshez hasonlóan kétszeres mennyiségű, sós-chilis vízben feltesszük melegedni. Amikor forr, hozzátesszük a zöldségeket is és készre főzzük.
Végezetül alaposan összeforgatjuk, és megöntözzük 1 evőkanál olívaolajjal, vagy mogyoróolajjal.
Aki szereti tejföllel, reszelt sajttal tálalhatja.
További recepteket itt találsz.