Csípős zöldséges bulgur

Mi lehet jobb egy vitaminokkal teli zöldség salátában? Az, ha kiegészítjük egy kis chilivel ízesített bulgurral. Mennyei köretnek és vega főételnek egyaránt. Kedvünkre variálhatjuk a zöldségeket ízlésünknek és évszaknak megfelelően. 

Hozzávalók:

1 db kaliforniai paprika

1 paradicsom

1 nagy csokor petrezselyem

1 kis marék fagyasztott borsó

15 dkg bulgur

ízlés szerinti mennyiségű chili pehely

só, bors, olívaolaj

fada_ni_khichadi.jpg

Elkészítés: 

A zöldségeket egyforma méretű kockákra vágjuk.  A bulgurt  a rizshez hasonlóan kétszeres mennyiségű, sós-chilis vízben feltesszük melegedni. Amikor forr, hozzátesszük a zöldségeket is és készre főzzük.

Végezetül alaposan összeforgatjuk, és megöntözzük 1 evőkanál olívaolajjal, vagy mogyoróolajjal.

Aki szereti tejföllel, reszelt sajttal tálalhatja. 

További recepteket itt találsz.