Falatom

2018.okt.29.
Írta: Falatom Szólj hozzá!

Az elfelejtett kaszinótojás

A kaszinótojás egy igazi klasszikus, gyors vendégváró étel, viszont igen ritkán készítünk manapság. Pedig variálhatjuk nagyon sok módon, mivel a saját ízlésünkre formálhatjuk a fűszerezést. Kaporra, kakukkfűvel, fűszerpaprikával, kapribogyóval, akár extra csípősen,…

Tovább

Almás-zabpelyhes piskóta, citromos krémsajttal

Egy igazi őszi finomság az édesség kedvelőinek. Az alma kissé savanykássá teszi, a krémsajt pedig igazán krémessé, könnyedé ezt a desszertet. Aki nem szereti a krémsajtot, narancsos csokoládé öntetet, mázat is készíthet a tetejére.Hozzávalók:Tésztához:12 dkg zabpehely vagy…

Tovább

Hagyományos Korhelyleves, ahogy Nagyapám készítette

Korhelylevest szilveszterkor szokás készíteni, viszont egy kiadós vasárnapi ebédre is tökéletesen megfelel. Főként, ha egy jól sikerült szombat este után vagyunk. Családi, baráti összejövetelekkor bográcsban ajánlatos elkészíteni. Friss ropogós kenyérrel,…

Tovább

Vegán köles körözött

Kezdjük a hetet egy energikus szendvicskrémmel, ami igazán feltölt minket. Ma a kölessel kísérleteztem, amiből egy Vegán körözöttet készítettem el Nektek. Őszintén, kicsit tartottam tőle, de kellemesen csalódtam. Mennyei lett. Mindenkinek ajánlom! A köles alacsony kalória- és magas rost tartalmú,…

Tovább

Spenótos-juhtúrós hajdinás rakott tészta

Egy viszonylag gyors, rakott tészta vacsorára. Szeretem a sütőben készült ételeket, mert az összeállítása nem sok idő, és amíg a sütőben elkészül, akár egy egyszerű desszertre is futja még az idő. A családban sokan szeretik Nálunk a hajdina tésztát, de bármilyen másfajta…

Tovább