Egyszerű csirkemáj pástétom
Egy finom csirkemáj pástétom hétvégi reggelire ebédre vagy vacsorára? Minden étkezésre megállja a helyét. Pirítóssal vagy frissen sült házi kenyérre kenve mennyei. Próbáljátok ki.
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
1 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 evőkanál kacsazsír
10 dkg vaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
majoránna ízlés szerint
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát dinszteljük meg a kacsazsíron, adjuk hozzá a hártyáitól megtisztított májat, és süssük meg. Fűszerezzük majoránnával ill. borssal, végül keverjük hozzá a vajat, és sózzuk ízlés szerint. Miután kellően lehűlt, botmixerrel pürésítsük. Rakjuk egy tálkába, vagy több kisebbe és a tetejére melegítsünk kevés kacsazsírt.