Egyszerű csirkemáj pástétom

Egy finom csirkemáj pástétom hétvégi reggelire ebédre vagy vacsorára? Minden étkezésre megállja a helyét. Pirítóssal vagy frissen sült házi kenyérre kenve mennyei. Próbáljátok ki.


Hozzávalók:

50 dkg csirkemáj
1 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 evőkanál kacsazsír
10 dkg vaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
majoránna ízlés szerint


Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát dinszteljük meg a kacsazsíron, adjuk hozzá a hártyáitól megtisztított májat, és süssük meg. Fűszerezzük majoránnával ill. borssal, végül keverjük hozzá a vajat, és sózzuk ízlés szerint. Miután kellően lehűlt, botmixerrel pürésítsük. Rakjuk egy tálkába, vagy több kisebbe és a tetejére melegítsünk kevés kacsazsírt. 


csirkemaj_pastetom.jpg