Falatom

2018.jún.30.
Írta: Falatom Szólj hozzá!

Kolbászos lecsó

Gyorsan elkészíthető, egyben laktató magyaros vacsorának való. Hozzávalók: 1 kg paprika 50 dkg paradicsom 15 dkg füstölt szalonna 1 szál parasztkolbász (kb 30 dkg) 8-10 dkg rizs 1-2 dl víz 4 fej vöröshagyma 2 evőkanál pirospaprika Elkészítés: A zöldségeket alaposan…

Tovább

Póréhagymás brokkolikrémleves

Sűrű, krémes és könnyű leves. A nagyon finom brokkoliból készült levest kicsiktől a nagyokig mindenkinek ajánlom! Hozzávalók: 1 fej brokkoli 2 póréhagyma 2 kisebb burgonya 1 vöröshagyma 1 liter erőleves 20 dkg krémsajt Elkészítés: Alaposan megmossuk a zöldségeket,…

Tovább

Házi narancs-nektarin fagylalt

A nyári kánikulában a legjobban a hideg édességek esnek. Erre pedig a legmegfelelőbb a házi jégkrém. Hozzávalók: (4 adag) 1 narancs 3 nektarin 1 ek narancsvirágméz 1 ek rózsavíz Elkészítés: A nektarint megpucoljuk és feldaraboljuk, a narancs levét kifacsarjuk. Botmixerrel pépesítjük a…

Tovább

Olaszos, krémes paradicsomleves

A paradicsom mindig, az egész évben kihagyhatatlan zöldség, mivel hamarosan szezonja van, egy rettentően krémes levest hoztam, olaszosan elkészítve! Hozzávalók: 0,5 l sűrű paradicsomlé 1 doboz hámozott paradicsom konzerv 6 db aszalt paradicsom 2  dl tejszín 3 gerezd…

Tovább