Fitness rizseshús csirkéből

Az év első két hete lepörgött, és ha valaki a fogadalma szerint étkezik, mert alakformálásba kezdett, bizonyára fintorogva néz a csirkemellre és a rizsre. De ennek nem kell így lennie! Itt egy recept az ízekre vágyóknak.

 

neonbrand-231219-unsplash.jpg

Hozzávalók: 

  • 2 fej vöröshagyma
  • olaj
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • pirospaprika
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • bors
  • 40 dkg rizs
  • 2 karika füstölt kolbász

 

Elkészítés: 

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés zsiradékon megdinszteljük, beletesszük a negyedekre vágott paradicsomot és a szeletekre vágott paprikát, két karika füstölt kolbászt és együtt pirítjuk tovább, majd megszórjuk pirospaprikával.
  2. Hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst.
  3. Amikor a hús már majdnem megpirult, hozzáöntjük a rizst. Felöntjük a rizs másfélszeresének megfelelő mennyiségű vízzel és puhára főzzük. 

Aki bűnözni szeretne, fokhagymás bagettet is ehet  hozzá.