Mediterrán töltött gomba
Tökéletes könnyed köret, húsok mellé, és vegetáriánusoknak is nagyon ajánlom, hisz a gombában rengeteg fehérje található. Őszi, hűvösebb napokon, nosztalgiázzunk kicsit ezzel a nyári ízvilágú köret különlegességgel.
Hozzávalók:
12 db gomba
1 üveg szárított paradicsom olajban
3-4 levél bazsalikom
75 g fenyőmag
1 teáskanál sűrített paradicsom
1 db lime leve
Só, bors ízlés szerint
60 reszelt sajt
Elkészítés:
Csavarjuk le a megtisztított gomba szárát, és vágjuk apróra. Helyezzük a gombafejeket egymás mellé úgy, hogy a nyílása felfelé nézzen, egy sütőpapírral borított sütőlapra. Aprítsuk össze a szárított paradicsomot és a bazsalikom leveleket, és keverjük össze a fenyőmaggal és az apróra vágott gombaszárral és sűrített paradicsommal, lime levével. Ízesítsük sóval és borssal. Öntsük a keveréket a gombanyílásba, és reszelt sajttal szúrjuk meg. Előmelegített sütőben közepes sínen, 190 fokon, kb. 15 - 20 percig készre sütjük.