Mediterrán töltött gomba

Tökéletes könnyed köret, húsok mellé, és vegetáriánusoknak is nagyon ajánlom, hisz a gombában rengeteg fehérje található. Őszi, hűvösebb napokon, nosztalgiázzunk kicsit ezzel a nyári ízvilágú köret különlegességgel.

 

Hozzávalók:

 

12 db gomba 

1 üveg szárított paradicsom olajban

3-4 levél bazsalikom

75 g fenyőmag

1 teáskanál sűrített paradicsom

1 db lime leve

Só, bors ízlés szerint

60 reszelt sajt

 

Elkészítés:

Csavarjuk le a megtisztított gomba szárát, és vágjuk apróra. Helyezzük a gombafejeket egymás mellé úgy, hogy a nyílása felfelé nézzen, egy sütőpapírral borított sütőlapra. Aprítsuk össze a szárított paradicsomot és a bazsalikom leveleket, és keverjük össze a fenyőmaggal és az apróra vágott gombaszárral és sűrített paradicsommal, lime levével. Ízesítsük sóval és borssal. Öntsük a keveréket a gombanyílásba, és reszelt sajttal szúrjuk meg. Előmelegített sütőben közepes sínen, 190 fokon, kb. 15 - 20 percig készre sütjük.

mediterran-gefuellte-braune-champignions-rezept-bild-nr-1474.jpg