Lemon curd, azaz a mennyei angol citromkrém
A lemon curd, egy igazi angol selymes, bársonyos, magával ragadó, savanykás finomság. A citromkrém amerikai palacsintához, illetve, pohárkrémek rétegezéséhez, sütemények krémébe tökéletesen passzol. Aki egyszer megkóstolja és elkészíti, abban biztos vagyok, hogy máskor is elfogja. Bűnözésre fel!
Hozzávalók:
3 db kezeletlen héjú citrom
3 tojás
15 dkg cukor
15 dkg vaj
Elkészítés:
A citromokat megmosom, megtörölgetem, majd óvatosan lereszelem úgy, hogy a fehér részek ne kerüljenek a héjhoz. A lepucolt citromokat kifacsarom. A citromhoz hozzáadom a cukrot és az elhabart tojásokat, majd vízgőz fölött habverővel folyamatos keverés mellett addig hagyom, amíg el nem kezd besűrűsödni. Ekkor félrehúzom és hozzáadom a szobahőmérsékletű vajat, valamint a lereszelt citromhéjat. Alaposan elkeverem a vajat a krémmel, majd a krémet üvegekbe töltöm, és a hűtőbe teszem. Készíthetjük akár limeból is, vagy vegyesen, úgy még különlegesebbé tesszük.