Diétás, cukor és tejmentes forrócsokoládé
Akik lelkiismeretesen tartják a diétájukat, Karácsony előtt még, ők is fogyaszthatják a következő forró italt, nyugodt szívvel. Nem csak, hogy cukor, de még tejmentes is és csökkenti az édesség iránti vágyunkat. Őszi, hűvösebb napokon, meleg takaróba bújva a legjobb elkanalazgatni ezt a finomságot. Forrócsokira fel!
Hozzávalók:
2 dl víz
3 dl kókusztej
2 ek keserű kakaópor
5 dkg 75 %os étcsokoládé
Nyírfacukor ízlés szerint
1 vaníliarúd
1 tojásfehérje
Csipet só
Elkészítés:
2 dl forralt vízben elkeverünk 2 evőkanál keserű kakaóport. Kis lábasban felforrósítjuk a kókusztejet, teszünk bele egy csipet sót, vaníliamagokat, majd a felaprított jó minőségű csokoládét és, ha kell, pici nyírfacukrot, és hozzá keverjük a vízben felolvasztott kakaóport. Közben a tojásfehérjét vaníliával fényesre és közepesen keményre felverjük, pár perc után mehet hozzá további nyírfacukor. Ez a hab kerül a forró csokoládé tetejére. A lábasban a forrócsokoládénk felforrt, bögrékbe öntjük, és az elkészített habot rákanalazzuk.