Diétás, cukor és tejmentes forrócsokoládé

Akik lelkiismeretesen tartják a diétájukat, Karácsony előtt még, ők is fogyaszthatják a következő forró italt, nyugodt szívvel. Nem csak, hogy cukor, de még tejmentes is és csökkenti az édesség iránti vágyunkat. Őszi, hűvösebb napokon, meleg takaróba bújva a legjobb elkanalazgatni ezt a finomságot. Forrócsokira fel!

 

Hozzávalók:

 

2 dl víz

3 dl kókusztej

2 ek keserű kakaópor

5 dkg 75 %os étcsokoládé

Nyírfacukor ízlés szerint

1 vaníliarúd

1 tojásfehérje

Csipet só

 

Elkészítés:

2 dl forralt vízben elkeverünk 2 evőkanál keserű kakaóport. Kis lábasban felforrósítjuk a kókusztejet, teszünk bele egy csipet sót, vaníliamagokat, majd a felaprított jó minőségű csokoládét és, ha kell, pici nyírfacukrot, és hozzá keverjük a vízben felolvasztott kakaóport. Közben a tojásfehérjét vaníliával fényesre és közepesen keményre felverjük, pár perc után mehet hozzá további nyírfacukor. Ez a hab kerül a forró csokoládé tetejére. A lábasban a forrócsokoládénk felforrt, bögrékbe öntjük, és az elkészített habot rákanalazzuk.

45_11_06_2.jpg