Kandírozott fahéjas mogyoró

Ugyan ezzel az eljárással, bármilyen olajos magvat kandírozhatunk, ízlésünk szerint.  Kiváló házilag készített Karácsonyi ajándék, celofánba, becsomagolva. Hangolódjunk az ünnepekre együtt.

 

Hozzávalók:

 

20 dkg sótlan földimogyoró

10 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

2 evőkanál tej

2 evőkanál víz

1 csapott kávéskanál fahéj

 

Elkészítés:

A mogyorót egy lábosban kicsit átpirítjuk, félretesszük. A cukrokat a tejjel, a vízzel és a fahéjjal egy másik lábosba mérjük, felforraljuk. Beleöntjük a mogyorót és lassú tűzön, kevergetve addig melegítjük, amíg a folyadék lassan el nem párolog és a fahéjas cukor szépen be nem vonja a mogyorót. Ekkor sütőpapírra öntjük az egészet és kihűtjük.

fahejasmogyoro.JPG