Kandírozott fahéjas mogyoró
Ugyan ezzel az eljárással, bármilyen olajos magvat kandírozhatunk, ízlésünk szerint. Kiváló házilag készített Karácsonyi ajándék, celofánba, becsomagolva. Hangolódjunk az ünnepekre együtt.
Hozzávalók:
20 dkg sótlan földimogyoró
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál tej
2 evőkanál víz
1 csapott kávéskanál fahéj
Elkészítés:
A mogyorót egy lábosban kicsit átpirítjuk, félretesszük. A cukrokat a tejjel, a vízzel és a fahéjjal egy másik lábosba mérjük, felforraljuk. Beleöntjük a mogyorót és lassú tűzön, kevergetve addig melegítjük, amíg a folyadék lassan el nem párolog és a fahéjas cukor szépen be nem vonja a mogyorót. Ekkor sütőpapírra öntjük az egészet és kihűtjük.