Falatom

2019.jún.29.
Írta: Falatom Szólj hozzá!

Pármai csirkemell, cukkinis mediterrán mártással

Nincs is jobb egy könnyű, nyári mediterrán vacsoránál. Kertben kiülve, egy pohár bor mellett, lazíts, enged el a gondokat, és érezd a mennyei ízeket.   Hozzávalók: 2 nagyobb cukkini 70 dkg csirkemell 20 dkg szárított paradicsom 4 gerezd zúzott fokhagyma 400 ml tejszín 15…

Tovább

Ropogós Lyoni hagyma

Lyoni hagymakarikával remekül fel lehet dobni a sült hús, grillezett húsokat, de szendvicsekbe, hamburgerbe is kiváló. Jól záródó dobozban pár napig eltartható. Készíthetjük lila hagymából is.   Hozzávalók:   3 fej vörös hagyma 60 g liszt 0,5 l…

Tovább

Diós-lekváros kekszszendvicskék

Linzertésztát sokféle képen felhasználhatjuk. Most diós linzert gyúrunk be, és ebből fogunk mennyei kis édes „szendvicseket” varázsolni. Fontos, hogy étcsokoládét használjunk, hogy ne legyen túl csömör a kekszünk.     Hozzávalók:   25 dkg liszt 20 dkg vaj 1 db…

Tovább

Aranyló pitypang szörp

A gyermekláncfű szinte minden része felhasználható, vitaminokban gazdag és gyógyító hatású.Virágából  pedig  isteni szörpöt készíthetünk. A legfontosabb, hogy forgalmas úttól távol lévő, illetve nem permetezett területről szedjük a virágokat.   Hozzávalók:   2…

Tovább

Vega gombagulyás

Ha gulyásra gondolunk, szinte evidens, hogy húst is tartalmaz a levesünk. Viszont most a vegetáriánus olvasóimnak kedveznék, ezzel a nagyon laktató, bőséges, finom recepttel. Bográcsban egyaránt elkészíthető. Tipp: Ha apró szemű csiperkegombát válogatsz össze, még gusztusosabb…

Tovább