Falatom

2019.aug.17.
Írta: Falatom Szólj hozzá!

Göngyölt, kelkáposztás rántott karaj

Egy jó vasárnapi ebédnél elmaradhatatlan fogás, a rántott hús. Több variációja is létezik ugyebár, sajttal, túróval tölthetjük, különböző panírokban Pl: magvasan süthetjük ki, de akár zöldséggel is göngyölhetjük. Én az utóbbi változatát készítem most el, amit tudtok még akár baconnal vagy sajttal is…

Tovább

Nyári zsenge leves, a zöldségkertből

Nincs is finomabb a saját kezűleg megtermelt, vegyszermentes zöldségeknél. Ezt a könnyű, lisztmentes nyári levest akár hidegen, langyosan, és melegen is fogyaszthatjuk, és a főtt tojást el is hagyhatjuk. Friss ropogós pirítóssal tálaljuk.   Hozzávalók:   2 szál újhagyma 3 közepes krumpli 1…

Tovább

Mustáros-tejszínes szósz

Ennek a szósznak az ízét, a pikánsságát a dijoni mustár adja meg. A tejszín lággyá varázsolja, és igazán jól passzol majd a mustáros szószunk vörös vadabb ízű húsokhoz. Aki nem szereti a chilit, annak ajánlani tudom helyette a színes borskeveréket, vagy esetleg a rózsaborsot, a lényeg, hogy valódi…

Tovább

Quiche Lorraine

Ezt a fogás készíthetjük akár reggelire is, hidegen, illetve ebédre vagy vacsorára melegen is tálalhatjuk. Így is úgy is nagyon finom. A franciák imádják a sós lepényeket, és meg is értem őket. Ropogós tészta, könnyed belső, és sokféleképpen elkészíthető. Fontos, hogy kézzel gyúrjuk mindig át a…

Tovább

Mennyei Szeder likőr

Készítsünk akár ajándékba, vagy különleges alkalmakra házi likőröket. A szedertől mennyei íze és meseszép színe lesz. Vigyázat, mértékkel a fogyasztásával.   Hozzávalók: 700 g szeder 200 g cukor 2,5 dl száraz sherry 7,5 dl borpárlat.   Elkészítés: A szedret mossuk, meg jó alaposan majd…

Tovább