Csodás csirkés tészta

Egy jó pörkölt elkészítése órákig tart és a hozzávaló köret  ha galuskáról, főtt burgonyáról, vagy pirított tarhonyáról van szó is sok időt vesz el. Ez a recept azért fantasztikus, mert ízeiben hasonlít a paprikás csirkére, viszont elkészítése sokkal gyorsabb és egyszerűbb.

Hozzávalók:

1 kg filézett csirkemell
só, bors, őrölt kömény, törött paprika, babérlevél
1 nagy fej vöröshagyma
3 dl paradicsomszósz
20 dkg tészta - lehet penne, orsó, fodros kocka, ki melyiket kedveli

Elkészítés: 

A felkockázott vöröshagymát olívaolajon üvegesre pirítjuk és rátesszük a lábasba a felcsíkozott csirkemellet. Fűszerezzük ízlés szerint, felöntjük a paradicsomszósszal és annyi vízzel, hogy ellepje. Forrástól számítva 15 percen át takarékon főzzük, majd annyi vízzel öntsük fel, hogy a szósz ellepje a húst.

Belekeverjük a száraz tésztát és azzal együtt további 15 percet főzzük. Az ételt lefedve még 5 percet pihentetjük, mielőtt tálalnánk. A tetejére petrezselymes tejfölt, reszelt sajtot tehetünk mert azzal még finomabb!

creamy-sundried-tomato-pesto-pasta-with-parmesan-chicken7.jpg