Túrógombóc

Egy könnyű és puha túrógombóc. Ha nincs időd, ajánlom egy gyors desszertnek, de egy kiadós leves mellé főételnek is tökéletes választás!

Hozzávalók:

A gombóchoz:

25 dkg tehéntúró

2-3 dkg vaj

2 db tojás

5 dkg búzadara

A forgatáshoz:

2 ek olaj

5 dkg zsemlemorzsa

1,5 dl tejföl

porcukor

fahéj

Elkészítés:

A túrót villával törjük finomra a vajjal, a tojások sárgájával és a sóval. A tojások fehérjét pedig kemény habbá verjük és finoman a túrós masszához keverjük. Ezután hozzáadjuk a búzadarát és nagyjából 1 órát pihentetjük a hűtőben. Ezután sós vizet forralunk, és nedves kézzel gombócokat formázunk a masszából, majd a lobogó vízbe dobáljuk. Fedő alatt kisebb hőfokozaton 10 percig puhára főzzük őket és leszűrjük. Majd egy kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, ezalatt a tejfölt porcukorral ízesítjük. Az elkészült gombócokat a zsemlemorzsába forgatjuk, és az édes tejföllel tálalhatjuk, ízlés szerint még fahéjjal.

turo.jpg

További receptek itt.