Túrógombóc
Egy könnyű és puha túrógombóc. Ha nincs időd, ajánlom egy gyors desszertnek, de egy kiadós leves mellé főételnek is tökéletes választás!
Hozzávalók:
A gombóchoz:
25 dkg tehéntúró
2-3 dkg vaj
2 db tojás
5 dkg búzadara
só
A forgatáshoz:
2 ek olaj
5 dkg zsemlemorzsa
1,5 dl tejföl
porcukor
fahéj
só
Elkészítés:
A túrót villával törjük finomra a vajjal, a tojások sárgájával és a sóval. A tojások fehérjét pedig kemény habbá verjük és finoman a túrós masszához keverjük. Ezután hozzáadjuk a búzadarát és nagyjából 1 órát pihentetjük a hűtőben. Ezután sós vizet forralunk, és nedves kézzel gombócokat formázunk a masszából, majd a lobogó vízbe dobáljuk. Fedő alatt kisebb hőfokozaton 10 percig puhára főzzük őket és leszűrjük. Majd egy kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, ezalatt a tejfölt porcukorral ízesítjük. Az elkészült gombócokat a zsemlemorzsába forgatjuk, és az édes tejföllel tálalhatjuk, ízlés szerint még fahéjjal.
További receptek itt.