Kávékrémes, diós szelet

Igazi téli finomság. Krémes is, diós is, kávés is, és még a rumot se sajnáltuk belőle. Gyorsan elkészíthető, egyszerű és napokig eláll a hűtőben. Mindenképp étcsokoládés mázat készítsetek a tetejére,hogy ne legyen túlzottan csömör. Kávé imádók, ezt ne hagyjátok ki.

Hozzávalók:

6 tojás

14 dkg cukor

14 dkg darált dió

5 dkg liszt

1 tasak sütőpor

Ízlés szerint rumaroma

A krémhez:

25 dkg vaj

2 tojássárgája

20 dkg porcukor

1 tasak vaníliás cukor

6 teáskanál instant kávépor

3 evőkanál tej

15 dkg darabokra vágott dió

A tetejére:

20 dkg étcsokoládé

1 teáskanál vaj

 

Elkészítése:

A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a habba, rumaromával ízesítjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és közép meleg sütőben kb. 175 fokon 25 percig sütjük. Amíg sül, elkészítjük a krémet. A vajat kikavarjuk. A cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük. A vaníliás cukrot és a kávéport a tejjel simára kavarjuk, majd a tojássárgájához adjuk. A krémet lassanként adjuk a vajhoz, folyamatosan kavargatjuk. Majd a vágott diót is belekeverjük. A krémet, a kisült tészta tetejére kenjük és 1 órára hűtőbe tesszük. A csokoládét felolvasztjuk vízgőz felett, a vajat is hozzáadjuk, majd bevonjuk vele a süteményt. Hűtőbe tesszük legalább egy órára, majd szeleteljük.

diokremes-kaves-suti-amikor-megkostoltam-szohoz-sem-jutottam-annyira-finom-696x464.jpg