Karfiol tábornok módra
A tábornok módra egy igazán különleges karfiolból készült köret, ami liszt, tej és húsmentes. Vegetáriánusok, vegánok nagy kedvence. Nyáron nyársra húzva is elkészíthetjük, sütőben és akár grillezve.
Hozzávalók:
1 fej karfiol
2 evőkanál repceolaj
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 evőkanál szójaszósz
4-6 magot tartalmazó és szárú szárított piros chili
1 szál apróra vágott újhagyma
10 dkg pirított szezámmag
Elkészítés:
A megmosott, megtisztított karfiolt, apró rózsáira szedjük, majd forrásban levő, sós lobogó vízben kb. 5 perc alatt előfőzzük. Leszűrjük, hűlni hagyjuk. Kiolajozott tepsibe tesszük. Majd összekeverjük egy kis tálba a repceolajat, a kukoricakeményítőt, a chili-t és a szójaszószt és kenegessük rá a karfiolrózsákra, végül szórjuk meg a pirított szezámmaggal és az apróra vágott újhagymával.180 fokon 20-25 perc alatt süssük,készre,aranybarnává.