Gyomorkímélő raguleves

Egyszerű leves, mégis laktató és finom. A karácsonyi túlterhelt gyomor meg fogja hálálni, ezt a kímélő fogást. Azok, akik nem szeretik a tárkonyt, majorannával helyettesíthetik, úgy is isteni lesz. Ízlés szerint készíthetjük borsóval, kukoricával, gombával, ki hogyan szereti.

 Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • olaj
  • 1 vöröshagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 db tyúkhúsleveskocka
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 2 db közepes krumpli
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • fél tk. tárkony
  • bors
  • fél citrom leve

 tarkonyos-raguleves-023-480x299.jpg

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet és enyhén pirítsuk meg. Öntsük fel vízzel, tegyük bele az apróra vágott zöldségeke, a leveskockákat és a fűszereket. Amikor megfőttek a zöldségek és a husi is puha, adjuk hozzá a tejszínt és a citrom levét.

Tálaláskor felkarikázott csípős zöldpaprikával kínáljuk, azoknak akik szeretik, ha csíp.

További receptek itt.