Gyomorkímélő raguleves
Egyszerű leves, mégis laktató és finom. A karácsonyi túlterhelt gyomor meg fogja hálálni, ezt a kímélő fogást. Azok, akik nem szeretik a tárkonyt, majorannával helyettesíthetik, úgy is isteni lesz. Ízlés szerint készíthetjük borsóval, kukoricával, gombával, ki hogyan szereti.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- olaj
- 1 vöröshagyma
- 2 dl főzőtejszín
- 2 db tyúkhúsleveskocka
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 2 db közepes krumpli
- 1 csokor petrezselyemzöld
- fél tk. tárkony
- só
- bors
- fél citrom leve
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet és enyhén pirítsuk meg. Öntsük fel vízzel, tegyük bele az apróra vágott zöldségeke, a leveskockákat és a fűszereket. Amikor megfőttek a zöldségek és a husi is puha, adjuk hozzá a tejszínt és a citrom levét.
Tálaláskor felkarikázott csípős zöldpaprikával kínáljuk, azoknak akik szeretik, ha csíp.
További receptek itt.