Szalonnába göngyölt sertésszűz, kajszibarack mázzal
Ez a recept, tipikusan az édes és sós világ, egyvelegének a tökéletessége. Ami legfantasztikusabb, hogy a külső szalonna réteg ropogóssá sül, a húsunk pedig omlós és puha marad. Tökéletes fogás az ünnepi asztalra.
Hozzávalók:
1 szál sertésszűz
Só, bors ízlés szerint
2 evőkanál barna cukor
6 szelet bacon szalonna
3 evőkanál kajszibarack lekvár
1 evőkanál szemcsés dijon mustár
Elkészítés:
Dörzsöljük be a sertés szűzpecsenyét sóval, borssal és a barna cukorral és tekerjük be szalonnába. Hevítsünk egy serpenyőt közepes lángon, majd pirítsuk a szalonnába göngyölt szűz minden oldalát meg alaposan. Ha kész, helyezzük a húsunkat egy tepsibe és tegyük előmelegített 200 C-os sütőbe kb.. 20 percre. Amíg a sertéshús sül, keverjük ki a lekvárt, a mustárral majd kenjük meg a göngyölt húsunkat vele. Süssük kb. 5 percig tovább, majd vegyük ki a sütőből és pihentetés után szeleteljük.