Borsóleves gazdagon curryvel bolondítva

Szeretem a tápláló, gazdag leveseket, melyek friss kenyérrel főételnek is megfelelnek. Ez is egy ilyen leves, és mindemellett pikáns fűszerezése miatt nem szokványos az ízvilága. 

Hozzávalók:

- 1 csirkemellfilé

- 1 vöröshagyma

- 10 dkg kockázott bacon

- 2 közepes sárgarépa

- 2 közepes fehérrépa

- 1-2 kisebb burgonya

- 15-20 dkg zsenge mirelit zöldborsó

- 1 dl tejszín vagy tejföl

- 1 ek. liszt

- só, ételízesítő, bors ízlés szerint

- 1 tk. currypor

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a bacont. Amikor szép piros, mehet bele a felkockázott csirkemell is. Ha a hús fehér lett, adjuk hozzá a hámozott, karikára vagy kockára vágott zöldségeket és dinszteljük tovább őket.

Keverjük hozzá a lisztet és a fűszereket, majd öntsük fel 1 liter vízzel. Amikor a zöldségek és a hús is puha, adjuk hozzá a mirelit zöldborsót és forraljuk össze.

borso_ragu.jpg

Végezetül a tejszínt is öntsük hozzá és ismét forraljuk fel levesünket.

Tálalhatjuk friss kenyérrel vagy ropogós pirítóssal.

További recepteket itt olvashatsz.