Borsóleves gazdagon curryvel bolondítva
Szeretem a tápláló, gazdag leveseket, melyek friss kenyérrel főételnek is megfelelnek. Ez is egy ilyen leves, és mindemellett pikáns fűszerezése miatt nem szokványos az ízvilága.
Hozzávalók:
- 1 csirkemellfilé
- 1 vöröshagyma
- 10 dkg kockázott bacon
- 2 közepes sárgarépa
- 2 közepes fehérrépa
- 1-2 kisebb burgonya
- 15-20 dkg zsenge mirelit zöldborsó
- 1 dl tejszín vagy tejföl
- 1 ek. liszt
- só, ételízesítő, bors ízlés szerint
- 1 tk. currypor
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a bacont. Amikor szép piros, mehet bele a felkockázott csirkemell is. Ha a hús fehér lett, adjuk hozzá a hámozott, karikára vagy kockára vágott zöldségeket és dinszteljük tovább őket.
Keverjük hozzá a lisztet és a fűszereket, majd öntsük fel 1 liter vízzel. Amikor a zöldségek és a hús is puha, adjuk hozzá a mirelit zöldborsót és forraljuk össze.
Végezetül a tejszínt is öntsük hozzá és ismét forraljuk fel levesünket.
Tálalhatjuk friss kenyérrel vagy ropogós pirítóssal.
További recepteket itt olvashatsz.