Csirkeszárny kólás pácban
Nem gondoltam volna, hogy a kóla ilyen sok mindenhez jó. Számos praktikát olvastam már, hogy többek között jó ablaktisztító, leszedi a rozsdát, eltávolítja a foltot. Süteményt is ettem már, ami belőle készült, de hogy húshoz is jó, sőt isteni.....ezen nagyon meglepődtem.
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkeszárny
- 1 fej vöröshagyma
- 6 dl kóla
- 2 dl barbecue-szósz
A szárnyakat tegyük egy hőálló tálba, szórjuk meg az apróra vágott hagymával. Keverjük el a barbecue-szószt a kólával, öntsük a szárnyakra és dörzsöljük át vele, hogy minden hova jusson.
160 fokra előmelegített sütőben 1-1,5 óra alatt süssük készre. Közben ne felejtsük el néhányszor meglocsolni a szósszal a szárnyakat.
További recepteket itt olvashatsz.