Fűszeres bundában sült csirkecomb, tojásérzékenyeknek
Mennyei, omlós ropogós csirkecombokat készíthetünk ezáltal a szenzációs tojás nélküli recept alapján. Ha tojásérzékeny vagy, ne keresgélj tovább, itt a megfelelő recept számodra, ebbe biztosan nem fogsz csalódni.
Hozzávalók:
9 csirkecomb
3 dl tej
1 teáskanálnyi kakukkfű
1 teáskanálnyi rozmaring
Fokhagymapor
Só, bors ízlés szerint
5 evőkanál zsemlemorzsa
4 evőkanál kukoricapehely
Olaj
Elkészítés:
A csirkecombokat megmossuk, átkenjük sóval és borssal, fokhagymaporral majd egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet és 2-3 órán át lefedve pihentetjük. Akár egy egész éjszakát is hagyhatjuk a tejben. Mikor kivettük a tejből, átkenjük egy kevés olajjal és a fűszerekkel a csirkecombokat. Ezt követően a zsemlemorzsát és az apróra tört kukoricapelyhet egy tálba tesszük és beleforgatjuk a combokat és a mellet, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Ha száraznak tűnik, egy kevés olajat csöpögtetünk rá és 180 fokon sütjük 30-35 perce át. Időközben többször megforgatjuk, hogy egyenletesen piruljon.